ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ
Ελληνικά Μάρμαρα - Εισαγωγής
Λευκά Μάρμαρα

Μάρμαρο & Εταιρεία

Η εξόρυξη και χρήση του μαρμάρου στην Ελλάδα ανάγεται στα βάθη των αιώνων. Από πολύ νωρίς, οι αρχαίοι Έλληνες γλύπτες και αρχιτέκτονες ανακάλυψαν ότι τα φυσικά πετρώματα (μάρμαρα, γρανίτες, ασβεστόλιθοι) ήταν δομικά υλικά με ξεχωριστή γοητεία. Από αυτά ξεχώρισαν το μαρμαρο (κυρίως το λευκό μάρμαρο) για να εκφράσουν μέσω αυτού, την αίγλη του πολιτισμού μας.

Μοναδικά έργα τέχνης που ακόμα και σήμερα αποσπούν τον παγκόσμιο θαυμασμό, έχουν κατασκευαστεί με ελληνικά μάρμαρα. Μερικά αντιπροσωπευτικά έργα τέχνης από λευκά μάρμαρα είναι: ο Παρθενώνας, το Ερεχθείο, τα Προπύλαια, το Θησείο, η Αφροδίτη της Μήλου… και βέβαια το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) που είναι όλο φτιαγμένο από λευκά μάρμαρα Πεντέλης.

Σήμερα τα μάρμαρα αδιαμφισβήτητα κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, διότι εκτός από την ομορφιά και την αίσθηση πολυτέλειας που εκπέμπουν, συντελούν στη θερμομόνωση και ηχομόνωση των χώρων όπου χρησιμοποιούνται.

Η εταιρία Τοπαλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες, έχει έδρα στην Προσοτσάνη Δράμας, μια περιοχή με πλούσια κοιτάσματα, από όπου γίνεται η εξόρυξη μεγάλων ποσοτήτων, εξαιρετικής ποιότητας, όγκων μαρμάρου. Το εργοστάσιο αποτελεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιχείρηση στο χώρο του μαρμάρου, με έμπειρο και ειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Το εργοστάσιο, τα γραφεία και η έκθεση μαρμάρων βρίσκονται σ’ένα ιδιόκτητο χώρο συνολικής έκτασης 50.000μ².

Κύριο αντικείμενό μας η εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρων από ιδιόκτητα λατομεία (λευκά μάρμαρα). Τα υψηλής ποιότητας μάρμαρα της εταιρείας, εξάγονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού και το όνομά μας έχει συνδεθεί με μεγάλα αρχιτεκτονικά έργα ανά τον κόσμο.

Τα λατομεία της Τοπαλίδης Μαρμαρα Γρανιτες έχουν το πλεονέκτημα να βρίσκονται στην περιοχή με τα μεγαλύτερα λατομεία-κοιτάσματα μαρμάρου στην Ελλάδα (Δράμα, Καβάλα, Θάσος), από όπου εξορύσσονται λευκά μάρμαρα.

Έγχρωμα & λευκά μάρμαρα

Παγκοσμίου φήμης είναι τα ημί-λευκα μάρμαρα - λευκά μάρμαρα στις περιοχές Βαθύλακος, Βόλακας, Γρανίτης, Πηγές, καθώς και τα μάρμαρα Καβάλας, Θάσσου, Νικήσιανης και Χαλκερού. Το εργοστάσιο διαθέτει μεγάλη ποικιλία από λευκά και ημί-λευκα μαρμαρα, τα οποία προσφέρονται ως όγκοι, πλάκες, πλακάκια standard και πλακάκια ειδικών διαστάσεων:

Αρχικά, τα έγχρωμα μάρμαρα θεωρήθηκαν κατώτερης ποιότητας συγκριτικά με τα λευκά μάρμαρα. Σύντομα όμως κατέκτησαν τη θέση που τους αξίζει. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από έγχρωμα μάρμαρα, τα οποία προσφέρονται ως όγκοι, πλάκες, πλακάκια standard και πλακάκια ειδικών διαστάσεων:

Μπεζ μάρμαρα
(κρεμ – καφέ)
Μπέζ μάρμαρο Διδύμων[Didyma beige]
Μπέζ μάρμαρο Καρναζέικο[Καρναζέικα, Karnazeika beige]
Μπεζ μάρμαρο Ιωαννίνων[Γιαννιώτικα, Giannena beige]
Μπεζ μάρμαρο Βανίλλα[Cream Vanilla]
Μπεζ μάρμαρο Λυγουριό[Λυγουριού, Lygourio beige]
Ροζ μάρμαρα
(Ροζέ)
Ροζ μάρμαρο Βόλου[Ροζ Πηλίου, Ροζ Αιγαίου, Pilion pink]
Ροζ μάρμαρο Πτελεού[Ροζ Πτελεού, Πτελεός, Pteleos pink]
Μάρμαρο Χρυσή Αράχνη[Golden Spider]
Κόκκινα μάρμαρα
(Ερυθρά)
Κόκκινο μάρμαρο Κάντια[Kandia red, Rosso Antico]
Κόκκινο μάρμαρο Ερέτρια[Eretria red]
Κόκκινο μάρμαρο Μυκηνών[Μυκήνες, Mykines red]
Κόκκινο μάρμαρο Ριτσώνας[Ritsona red]
Πράσινα μάρμαρα Πράσινο μάρμαρο Βέροιας[Πράσινο Βέροια, Veria green]
Πράσινο μάρμαρο Τήνου[Tinos green]
Πράσινο μάρμαρο Δράμας[Drama green]
Μαύρα μάρμαρα Μαύρο μάρμαρο Λειβαδιάς[Levadia black]
Μαύρο μάρμαρο Αλιβερίου[Aliveri black]

Η ποικιλία μας εμπλουτίζεται με μάρμαρα και γρανίτες από λατομεία ελληνικά και του εξωτερικού (Ιταλικά μάρμαρα, Ισπανικά μάρμαρα, Βραζιλιάνικοι γρανίτες, Κινέζικοι γρανίτες… όπως Crema Marfil, Galala Beige, Rossa Tea, Verde Quatemala, Carrara White, Sivec White, Rosso Portogallo, Rosso Alicante, Rosso Verona, Rosso Asiago, Red Travertino, Blue Pearl, Emerald Pearl, Red Balmoral, Rosa Beta, Rosa Porino, Vratza beige…).

Τοπαλίδης Μάρμαρα Γρανίτες

  • Μεγάλη γκάμα σε ελληνικά (έγχρωμα-λευκά) μάρμαρα, μάρμαρα-γρανίτες εισαγωγής, υψηλής ποιότητας.
  • Σύγχρονη τεχνολογία, ανταγωνιστικές τιμές, έγκαιρη παράδοση.
  • Μακρόχρονη εισαγωγική-εξαγωγική εμπειρία.
  • Όγκοι, ξοφάρια από μάρμαρα & γρανίτες.
  • Πλάκες, πλακάκια standard και πλακάκια ειδικών διαστάσεων από μάρμαρα-γρανίτες.

Τοπαλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες
2ο Χλμ. Προσοτσάνη–Κοκκινόγεια, Τ.Θ. 11,
Προσοτσάνη 66200, Δράμα
Τηλ.:+30-25220-22297Fax:+30-25220-21090
http://www.marblegreece.comE-mail:marble@marblegreece.com